Yeni Şafak inatla yazıyor… Görevdeki hakim susmuyor… Yargıtay’dan çıt çıkmıyor… Adalet Bakanı seyrediyor… Hukuk quo vadis*

yeni safak inatla yaziyor gorevdeki hakim susmuyor yargitaydan cit cikmiyor adalet bakani seyrediyor hukuk quo vadis CgR7QIYm.jpg

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Yargıtay Başkanı Abdullah Yaman ile ilgili eleştirilerde bulundu

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Yeni Şafak’ın Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Yaman’a yönelik haberlerini eleştirdi. Bildirici, Yeni Şafak’ın haberlerinin muhabir imzası taşımamasına rağmen hukukçuların elinden çıkmış gibi olduğunu belirtti. Gazeteci olması durumunda haberlerin daha dengeli ve tarafların görüşlerine yer verilerek yazılması gerektiğini dile getirdi.

Yargıtay Başkanı Abdullah Yaman’a karşı başlayan kampanyanın “Milyonluk projede Altınbaş yolsuzluğu: FETÖ’nün temsilcisi gibi davranıyorlar” haberiyle başladığı belirtilen yazıda, Yeni Şafak’ın Yaman’a karşı iddialarda bulunduğu ifade edildi. Yaman ise suçlamalara karşı çıkarak kendisine yöneltilen haksız taleplere boyun eğmeyeceğini belirtti.

Yaman’ın açıklamalarına rağmen Yeni Şafak’ın saldırılarına devam ettiği ve adalet bakanlığı ile Yargıtay başkanlığından konuya ilişkin herhangi bir açıklamanın yapılmadığı belirtildi. Yine de bazı medya kuruluşlarının Yaman’a destek verdiği ve Yeni Şafak’ın saldırılarını durduramadığı belirtildi.

Yargıtay Başkanı Yaman, Yeni Şafak’ı eleştirerek gazeteyi kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçladı. Yaman, Yeni Şafak’ın haberlerinin tek taraflı ve hakaret içerdiğini belirtti. Olayın ticari çıkarlarla mı yoksa Yargıtay’daki başka nedenlerle mi ilgili olduğu konusunda net bir bilgi olmadığı vurgulandı.

Haberde ayrıca Yeni Şafak’ın daha önce sahibi Albayrak Grubu lehine yayınlar yaptığı ve gazeteciliği şirket çıkarları doğrultusunda kullandığı bilgisi de yer aldı.

Author: Mehmet Şimşek