Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüştü

DEM Parti‘den milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında terörist başı Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yapacak. Görüşmenin detayları, DEM Parti‘den yapılan yazılı açıklamada belirtilecek.

DEM Parti‘den yapılan açıklamaya göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmenin detaylarını Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında paylaştı.

Altan Sancar, yaptığı görüşmenin detaylarını şu sözlerle açıkladı: “Bu gece uzun bir gece olacak. Beklenen açıklama öncesi farklı görüşmeler yapıldı. Belirli heyetlerin belirli noktalara gitmesi ihtimali var. Yarınki açıklama öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları bekleniyor.”

‘MHP Liderinin Çağrısı ile Uyumlu Bir Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama gelecek ve PKK‘nın silah bırakması yönünde bir çağrı yapılacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam ediyor.

‘Silah Bırakma Çağrısı Yapılacak’

Yarın içerisinde silah bırakma ve feshetme yönünde bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Görüşmelerin hangi noktalarda gerçekleşeceği henüz belirsiz olsa da, yapılan görüşmelerin bu çağrının kesinleşeceğini gösterdiği ifade ediliyor.

Related Posts

Polonya flaş ABD kararı: Vazgeçtiler

Polonya’nın kamu yayıncısı TVP World’ün haberine göre, Polonya Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda ile Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi. Savunma Bakan Yardımcısı Bejda, Black Hawk’ların alımına …

İBB soruşturmasında tahliye edilmişti: İş insanı Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak hakkında tahliye kararı verilen iş insanı Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı.

Rize’de kaçan boğa düştüğü kuyudan kurtarıldı

Rize’de kaçan boğa, düştüğü çukurdan iş makinesiyle kurtarıldı.

İsrail saldırıları altındaki Gazze’de açılan kursta bombardıman sesi “müzikle” bastırılıyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve sınırları kapatarak aç bıraktığı Gazze’de açılan kursa katılan Filistinliler, yaşadıkları kabustan müzikle kurtulmaya çalışıyor. Bombardıman ve ablukanın hem bedenleri hem de ruhları yorduğu Gazze’de insanlar farklı çıkış yolları arıyor. Gazze kentindeki Er-Rimal Mahallesi’nde çadırların arasından gelen müzik sesleri, Filistinlilerin saldırı ve bombardıman seslerine rağmen kendi seslerini duyurmaya ne kadar kararlı ve istekli olduklarını gösteriyor.

AFAD son depremler listesine göre Türkiye hareketlendi: İşte son depremler

Son günlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan depremler, vatandaşlarda endişe yaratmaya devam ediyor. İstanbul, Antalya ve Çanakkale’de kısa aralıklarla meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’den ilk mesaj

CHP’li belediyelere yönelik 5. dalga operasyonu kapsamında tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Başımız dik bir şekilde, mücadelemizden bir adım bile geri atmadan ülkemizi bu karanlık günlerden çıkaracağımıza söz veriyoruz” ifadelerine yer verildi.