Osmaniye Sumbas İlçesi Süt Üreticileri Süt Fiyatlarından Memnun Değil
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, süt toplayıcıları tarafından sütün fiyatının Ulusal Süt Konseyi tavsiye fiyatının altında alındığını belirtiyor. Mustafa Kara, süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle sütlerini kesime göndermeyi düşündüklerini söylüyor.
Süt Fiyatları Beklentilerin Altında
Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği 17 lira 15 kuruşluk tavsiye fiyatına rağmen sütlerini 9 liradan satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Üreticiler, belirlenen fiyatlara uyulmadığını ve bu durumun geçimlerini zorlaştırdığını dile getiriyorlar.
“Yem ve Mazot Fiyatları Artıyor, Süt Fiyatları Aynı Kalıyor”
Süt üreticisi Sultan Çaparoğlu, durumu şu şekilde özetliyor:
“Sütümüzü 8-9 liradan alıyorlar. Yem ve mazot fiyatları artıyor, ancak süt fiyatları aynı seviyede kalıyor. Bu durum bizim geçimimizi zorlaştırıyor. Sütümüzü 9 liradan alıyorlar ve bu fiyatlar artmıyor. Böyle giderse ineklerimizi kesime göndermek zorunda kalacağız.”
“Süt Alım Fiyatları Artırılmalı”
Mustafa Kara ise şunları dile getiriyor: “Bizim geçimimiz süt inekçiliği. Süt Birliği süt alım fiyatını 18 lira olarak açıklamış ancak süt toplayıcıları bizden 9,5-10,5 lira aralığında alıyor. Bu fiyatlar düşük ve yetkililerden artırılmasını bekliyoruz. Yem fiyatları çok yüksek, bizim için sürdürülebilir değil. Geçen sene yem fiyatları düşüktü ancak şimdi 660-680 liraya yükseldi. Bizim süt fiyatlarımız aynı seviyede kalıyor ve bu durum ineklerimizi kesime götürebilir.”
“Yem Pahalı, Süt Ucuz”
Adem Çaparoğlu da durumu şu şekilde aktarıyor: “Yem fiyatları yüksek, ancak süt fiyatları düşük. Sütümüz 8-9 lira aralığında alınıyor ve bu fiyatlar aynı seviyede sabitlenmiş durumda. Yeni tohum fiyatları da arttı ve hayvancılık zorlaşıyor. Yeni nesil hayvancılık için teşvikler gerekiyor, aksi halde sektör zor durumda kalabilir.”
More Stories
E-ticaret devleri mercek altında! 67 firmaya 93,7 milyon lira ceza
Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!
Çin’in Mart ayındaki yeni banka kredileri beklentileri aşarak 3,64 trilyon yuana yükseldi