Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor, Üreticiler Endişeli

Antalya’daki Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor!

Antalya, yaş sebze meyve üretiminin yanı sıra tropikal ürünlerle de adından söz ettiriyor. Kentteki sera ve tarlalarda çalışan Suriyeli işçiler, Baas rejiminin yıkılması sonrasında ülkelerine geri dönme planları yapıyor. Bu durum üreticileri endişelendirirken, Suriyeliler kararlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor.

Antalya’da bulunan 400 bin hektara yakın tarım alanında, yaş sebze meyve, narenciye ve süs bitkilerinin yanı sıra tropikal meyveler de yetiştiriliyor. Ancak, son yıllarda artan üretim maliyetleri, çiftçileri daha düşük maliyetlerle çalıştırabilecekleri Suriyeli işçilere yöneltti. Antalya’da yaklaşık olarak 7 bin Suriyelinin bulunduğu belirtiliyor.

Baas Rejimi Yıkıldı, Suriyeliler Ülkelerine Dönmek İstiyor!

Baas rejiminin sona ermesiyle birlikte, Antalya’da çalışan Suriyeliler ülkelerine dönmek için harekete geçiyor. Suriyelilerin bu planı, kentteki üreticileri olumsuz etkiliyor. Üreticiler, sera ve tarlalarda çalıştıracak eleman bulmakta zorlanacaklarını ifade ederken, Suriyeliler kararlılıkla ülkelerine dönmek için adımlar atmaya devam ediyor.

Seralarda çalışan Ahmed Abbas, 7 kişilik ailesiyle birlikte Aksu ilçesinde tarım işçisi olarak çalışırken, ülkesine dönme planları yapıyor. Üreticilerden Mehmet Yılmaz ise, Suriyeli işçilerle birlikte çalışmanın kendileri için avantajlı olduğunu belirtiyor ancak, Suriyelilerin ülkelerine dönmesi durumunda maliyetlerin artacağını ve ürün fiyatlarının yükseleceğini dile getiriyor.

Antalya’daki durumu değerlendiren Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Suriyelilerin ülkelerine gitmesinin gerekliliğini vurgulayarak, yerel iş gücünün desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Akcan’a göre, Suriyelilerin ülkelerine dönmesiyle kalite artacak ve yerel işgücü desteklenecektir.

Related Posts

Çin’in ekonomik adımları piyasalarda “devalüasyon” sinyali veriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz: “Çin, ticaret savaşlarından kaynaklı ihracatının azalacağı ve büyümesinin yavaşlayacağını öngördüğü için büyümede ana motoru tüketime kaydırdı. Bu nedenle faizleri indirdi” dedi. ABN AMRO Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen: “Kredi ana faiz oranları ve 1 yıllık orta vadeli kredi imkanı gibi diğer faiz oranlarında da indirimlerin yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

İngiltere’de hizmet sektörü Ekim 2023’ten beri ilk kez düştü

İngiltere’de hizmet sektörü aktivitesi nisanda, iş dünyasına yönelik belirsizliklerin etkisiyle Ekim 2023’ten beri ilk kez düşüş gösterdi.

Avrupa borsaları Fed kararı öncesi pozitif seyrediyor

Avrupa borsalarında tarifelere yönelik müzakere iyimserlikleri ve ticaret savaşlarının yatışmasına yönelik beklentilerle Fed kararı öncesi pozitif seyir sürüyor.

Mehmet Şimşek yatırımcı bulamayınca öyle bir şey icat etti ki: Yola çıkanın önünü kesecek

Patatesin yüzde 15,57 zam gördüğü nisan ayında emekli yüzde 13,36 enflasyon farkı alırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem TÜİK’in yüzde 3 olarak açıkladığı aylık enflasyon oranı üzerinden dezenflasyonun süreceğini savundu hem de yeni vergi …

Altın fiyatları gaza bastı! Petrol fiyatları düşüşte

Brent petrolün varil fiyatı 60 doların altına geriledi. Bu seviye en son pandemi dönemi olan Şubat 2021’de görülmüştü. Altının ons fiyatı ise dün yüzde 2’yi aşan bir artışla yeniden 3.300 doların üzerine çıktı. Yılbaşından bu yana altın yaklaşık yüzde 25 yükselirken, petroldeki kayıp yüzde 21’i geçti.

Aranan lider bulundu mu?

Dünya, yeni dönemine damgasını vuracak olan bir lider arayışı içinde. Değişik bir hal alan küresel düzenin lideri kim olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir