Samsun’da sahte altın satarak kuyumcuları dolandıranlar yakalandı

Samsun’da Sahte Altın Satarken Yakalanan Dolandırıcılar Hakkında

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki iki kuyumcu, bir müşterinin bozdurduğu altın zincirlerin sahte olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarını kullanarak şüphelileri tespit etti. Şüphelilerin kuyumcuları dolaşarak sahte altın satmaya çalıştığı belirlendi.

Polis ekipleri şüphelilerin Terme ilçesine gittiğini tespit etti. Çarşamba ve Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda, H.Y.K. (49) isimli şüpheli Terme’deki bir kuyumcuda suçüstü yakalandı. Üzerinde 95 bin lira nakit para ve bir altın zincir ele geçirildi.

Olay yerinde gözcülük yapan O.K. (49), arkadaşının yakalandığını görünce araçla kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Araçta yapılan aramada 230 bin lira, 6 çeyrek altın ve 1 yarım altın bulundu.

Derinleştirilen soruşturma sonucunda, şüphelilerin daha önce benzer dolandırıcılık suçları işlediği ve başka bir il dışından Samsun’a geldikleri belirlendi. Ayrıca, Çarşamba’da 2, Terme’de 2 ve İlkadım’da 1 olmak üzere toplam 5 kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan H.Y.K. ve O.K. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve parada sahtecilik suçlarından adli işlem başlatıldı. Soruşturma devam etmektedir.

Related Posts

Zelenski’den ateşkes açıklaması: Her an, hatta bugün bile başlayabilir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile üç yılı aşkın devam eden savaşta her an ateşkes sağlanabileceğini ifade ederek, “Ateşkesin her an, hatta bugün bile başlayabileceğine inanıyoruz” dedi.

Denizli’de 6 gündür haber alınamayan kişi ölü bulundu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan kişinin cansız bedeni bulundu.

Zelenski’den Çekya’ya ziyaret: “Güzel haberler hazırlıyoruz”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çekya ziyaretine ilişkin açıklama yaparak ziyaretinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlanıyor… Annesi tabutu başında ağıtlar taktı: ‘Neden bana küstün?’

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirilen Sırrı Süreyya Önder’in ailesi gözyaşlarını tutamadı. Önder’in annesi Zeliha Önder’in oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktığı anlar kameralara yansıdı.

Erzurum’da hortum: Binaların çatıları uçtu

Erzurum’un Tekman ilçesinde etkili olan hortum, çok sayıda binanın çatısının uçmasına neden oldu.

Hayvan hırsızı yakalandı: 4 büyükbaş sahibine teslim edildi

Şanlıurfa’da ahırdan çalınan 4 adet büyükbaş hayvan jandarma tarafından bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir