Sağlık çalışanları Diyarbakır’da da “Aile Hekimliği Yönetmeliği”ne karşı üçüncü kez iş bıraktı

Sağlık Çalışanlarının Sağlık Hizmetleri İçin İş Bırakma Eylemi Devam Ediyor

Sağlık çalışanları, Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’nin geri çekilmesine yönelik üçüncü iş bırakma eyleminde taleplerini dile getirdi. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, sağlık çalışanlarının ve halkın daha nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için eylemlerine devam ettiklerini söyledi. Ülgen, halkın da desteğini beklediklerini vurguladı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Veysi Ülgen, açıklamayı yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Ülgen, Sağlık Bakanı’na hitaben, üçüncü iş bırakma eylemlerini düzenlediklerini açıkladı ve sağlık sistemindeki bazı sorunlara dikkat çekti.

Ülgen, Sağlık Bakanlığı’nın politikalarını eleştirerek, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması gerektiğini ve çalışanların haklarının korunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri

  • Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı ve aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından sağlanması
  • Halkın nitelikli bir sağlık hizmeti alabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması
  • Aile hekimliğinde güvencesiz ve kadrosuz istihdamın kabul edilmemesi
  • Aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara emekliliğe yansıyacak maaşın ödenmesi
  • Sağlıkta şiddetin önlenmesini sağlayacak tedbirler alınması

Sağlık çalışanları, taleplerinin gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini ve halkın desteğini beklediklerini belirtti.

Haberin Görseli:

Related Posts

Öğretmenler İçin MEB’ten İl İçi Mazeret Duyurusu

Öğretmen İl İçi Mazeret duyurusu.. MEB tarafından 2025 yılı yaz tatili öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

YKS Adaylarına Stres Uyarısı

YKS adaylarının heyecanı sınav yaklaştıkça artarken, uzmanlar adaylara stres uyarısında bulundu. Sınav Stresi Görme Problemine Neden Oluyor!

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.