Konya Büyükşehir’den ‘Sosyal’ desteğe devam

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Desteği Genişletmeye Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Kart uygulaması ve eğitim desteği kapsamında Konya genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve öğrencilere 2024 yılında da destek sunmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle 31 ilçede yürütülen Sosyal Kart Projesi’nin sadece bir yardım aracı olmadığını vurgulayarak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemli bir örneği olduğunu belirtti.

Başkan Altay, Konya Modeli Belediyeciliğinin sosyal belediyecilik hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu aktararak, geçen yıl Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleriyle iş birliği içinde 143 bin 464 haneye 339 milyon 780 bin lira tutarında Sosyal Kart desteği sağladıklarını ifade etti.

130 Bin Öğrenciye Büyük Destek

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl ilkokul, ortaokul, lise, üniversite hazırlık sınıfları ve mesleki eğitim desteği alan yaklaşık 130 bin öğrenciye 93 milyon 608 bin lira kaynak aktardıklarını belirten Başkan Altay, ayrıca su faturası ve ulaşıma yönelik desteklerin devam ettiğini dile getirdi.

Ayrıca, Aile ve Kadın Destek Merkezi aracılığıyla 1.300 kişiye danışmanlık hizmeti sağlanırken, engellilere ve yaşlılara da 4 bin kez hizmet sunulduğunu aktaran Başkan Altay, “Konya olarak sosyal belediyecilik anlamında öncü ve lider olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Son Dakika… İmamoğlu’ndan dikkat çeken paylaşım: ‘Fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil…’

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda ““Dostum” diyerek bir fotoğraf karesi için başka ülke liderlerinden medet uman değil; dik duran, milletinden güç alan, saygın bir Türkiye için mücadele ediyoruz” diye yazdı.

Napoli’de 4.6 büyüklüğünde deprem

İtalya’nın orta kesiminde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem, son 40 yılın en şiddetlisi olarak kayıtlara geçti. Deprem nedeniyle halk panik halinde sokaklara dökülürken, herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Ümit Özdağ’dan orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı iddia

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde eş zamanlı devam eden orman yangınlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP’li Bulut’tan ‘600 troll’ iddiasına suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hakkında “600 kişilik troll timi var” yalanı uydurulduğunu ifade ederek, “Bu asılsız iddiayı ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

BM: ‘İran aylar içinde silah amaçlı uranyum zenginleştirmeye başlayabilir’

BM: ‘İran aylar içinde silah amaçlı uranyum zenginleştirmeye başlayabilir’