Kayseri Tarımda 5. Sırada

Kayseri Tarımında Başarı Zirvede!

Kayseri, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin önde gelen illerinden biri konumunda. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri’de 620 bin hektar ekili alan olduğunu ve ilin Türkiye’de 5. sırada yer aldığını belirtti. Saklav, “Kayseri, tarım ve hayvancılıkta önemli bir rol oynamaktadır. Özellikle 2024 yılı TÜİK verilerine göre 620 bin hektar ekili alanıyla ülkemizde 5. sırada yer alıyoruz. Ayrıca, 4.9 milyon ton üretim ile Türkiye’de de 5. sıradayız. Bu başarıda çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin büyük payı var. Her geçen gün üretim kapasitemizi artırmak için projeler geliştiriyor ve çiftçilerimize destek oluyoruz” dedi.

Bülent Saklav, Kayseri’nin ürün çeşitliliğine de dikkat çekerek, “Kentimizde üretilen 24 ürün, ülke genelinde ilk 10 içinde yer alıyor. Özellikle çerezlik kabak, kimyon, çavdar ve aspir gibi ürünlerde Türkiye birincisiyiz. Ayrıca, çerezlik ayçiçek ve patates Türkiye ikincisi, şeker pancarında Türkiye üçüncüsü ve elma da Türkiye’de dördüncüsü konumunda. Çiftçi sayımız ve kayıtlı alanımız da artmaya devam ediyor. Gelecek yıllarda bu başarıları daha da artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri, tarımsal üretimdeki başarısı ve çiftçilere sağladığı desteklerle dikkat çekmeye devam ediyor. İl Müdürü Saklav’ın açıklamaları, ilin tarımsal potansiyelini ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda gelecek hedefleriyle ilgili umut verici bir tablo çiziyor. Kayseri tarımı, Türkiye’de kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

Related Posts

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

Elon Musk, Amerika Partisi’ni kurdu: Demokraside değil tek partili bir sistemde yaşıyoruz

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı

ABD Başkanı Trump, “vergi indirimi” tasarısını imzaladı

Gazzelilerin açlıktan sokaklarda bayıldığını bildiren UNRWA: İşimizi yapmamıza izin verin

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımları engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin “açlıktan sokaklarda bayıldığını” açıkladı. UNRWA’nın sosyal medya …

Hamas, ateşkesi kabul etmeden önce garanti istiyor

Hamas, Gazze’de ateşkes için sunulan yeni ABD teklifine, savaşın tamamen sona ereceğine dair güvence verilmeden onay vermeyeceğini açıkladı. Aynı gün İsrail saldırılarında en az 59 kişi öldü. Taraflar anlaşma için kritik bir dönemece girerken, İsrail Cuma günü Hamas’tan yanıt bekliyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Netanyahu’nun oğlunun korkudan adını değiştirdiği ortaya çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi