İran’dan nükleer silah açıklaması… Trump’ı yalanladılar

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın nükleer silah peşinde olduğuna dair açıklamasına ilişkin, “İran, hiçbir zaman bir nükleer silah programına sahip olmadı ve olmayacak.” ifadelerinde bulundu.

İslami, Tahran’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada, Trump’ın İran’a ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

“İRAN HİÇBİR ZAMAN NÜKLEER SİLAH PROGRAMINA SAHİP OLMADI”

Trump’ın İran’ın nükleer silaha sahip olmaması yönündeki açıklamasının “açık bir nokta” olduğunu söyleyen İslami, “İran hiçbir zaman bir nükleer silah programına sahip olmadı ve olmayacak. İran, güvenlik denetimi anlaşması ve NPT (Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması) çerçevesinde barışçıl nükleer faaliyetlerini sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, dün, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Gazze’deki savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlardan hüküm giyerek tutuklama kararı çıkarılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, İran’ın nükleer silaha çok yakın olduğunu ve buna engel olacaklarını ifade etmişti.

Related Posts

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Eşi Merve’nin Icardi’ye yazdığı mesajı görünce Fenerbahçeli Kadir evi terk etti

Televizyon programına katılan evli bir çiftin arasına tuttukları futbol kulüpleri girdi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

İsrail ordusu yine okulu hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin sığındığı Ebu Hamisa Okulu’na tekrar saldırı düzenledi.İsrail’e ait savaş uçaklarının vurduğu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere …

Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

Eski İsrail cumhurbaşkanlarının askeri sekreterliğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanlığını yapan Hasson, İsrail yönetiminin Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarın sağlanamaması ve yeni bir iç savaş çıkması için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir