Hamas yetkilisinden “5 yıllık ateşkes” açıklaması

Hamas, Gazze’deki İsrail Saldırılarına Son Verecek Ateşkese Açık

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, bir Hamas yetkilisi Agence France-Presse (AFP) haber ajansına yaptığı açıklamada, Gazze’de olası ateşkes ve rehine takası konusunda değerlendirmelerde bulundu. Hamas yetkilisi, Gazze’deki savaşı durdurmak adına tüm rehinelerin serbest bırakılmasını ve 5 yıl boyunca saldırı ve çatışmaların durması öngörülen bir anlaşmaya açık olduklarını belirtti.

Yetkili, “Hamas, tek seferde tutuklu takasına ve 5 yıllık bir ateşkese hazır” dedi. Bu açıklama, Hamas’ın Mısır’ın Kahire şehrinde arabulucularla görüşmek üzere yola çıkan heyetinden önce geldi.

İsrail’in Gazze’yi Vurması Sonucu 17 Filistinli Öldü

Hamas, 17 Nisan’da İsrail’in 10 rehine karşılığında 45 günlük bir ateşkes önerisini reddetmişti. Hamas, Gazze’deki savaşın sona ermesini, İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini, rehine takası yapılmasını ve insani yardımların derhal Gazze’ye ulaştırılmasını talep ediyor. İsrail ise tüm rehinelerin serbest bırakılmasını ve Hamas ile diğer silahlı grupların silahsızlandırılmasını istiyor.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, çeşitli bölgeleri hedef alan saldırılarında 17 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, İsrail ordusu, Gazze’nin Sabra Mahallesi’nde bulunan Hur ailesine ait evi bombalayarak 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ayrıca Şati Mülteci Kampı’nda Ebu Abdu ailesine ait evin bombalanması sonucu üç kişi yaşamını yitirdi. İsrail’in Gazze’nin Beyt Lahiya ve Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlediği saldırılarda ise dört Filistinli öldü.

İsrail topçu birlikleri, Gazze’nin çeşitli bölgelerini, özellikle Gazze’nin doğu kesimlerini ve Refah’ın batısını yoğun şekilde bombaladı.

Related Posts

Erdoğan ve Bakan Yerlikaya’ya ‘barikatlar kaldırılsın’ çağrısı… Cumartesi Anneleri 1048. haftada Kadir Keremoğlu için adalet istedi

Cumartesi Anneleri 1048. hafta buluşmasında, 1995’te Van’da gözaltında kaybedilen 75 yaşındaki Kadir Keremoğlu için adalet talebinde bulundu. Öte yandan kayıp yakınları, AYM kararlarına uyulmasını ve Galatasaray Meydanı’ndanki barikatların kaldırılmasını talep etti.

Özel’den Erdoğan’a ‘düello’ teklifi

CHP lideri Özgür Özel, Mersin’de yaptığı konuşmada “Erdoğan’a düello teklif ediyorum, İmamoğlu yargılaması canlı yayında yapılsın. Millet suçluluğuna ikna olursa siyaseti bırakacağım” dedi.

İBB’ye operasyonda 2. dalga… Ekrem İmamoğlu’ndan ilk tepki: ‘Ne oldu? Boş dosyanı dolduramadın mı? Yine mi aldatıldın?’

İBB’ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, aralarında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gülten, Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun’un eşi Gözde Ongun ve Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ilk tepki geldi.

Cevat Kaya kimdir? Dilek İmamoğlu’nun abisi Cevat Kaya neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında Dilek İmamoğlu’nun abisi Cevat Kaya gözaltına alındı. Peki, Cevat Kaya kimdir? Dilek İmamoğlu’nun abisi Cevat Kaya neden gözaltına alındı?

Ankara’da üniversitelilere sert müdahale… CHP’li Mahmut Tanal sosyal medyadan paylaştı: ’44 numara tek ayakkabı adaletin utancıdır!’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara’da üniversite öğrencilerinin düzenlediği eylemde öğrencilere polis müdahalesinin ardından gittiği olay yerinde bulduğu ayakkabı tekini sosyal medya hesabından paylaşarak “Bir insan gözaltına alınırken yerde sürükleniyor, ayakkabısı çıkıyor, sağlık ve yaşam hakkı riske atılıyor. Bir ayakkabıdan başlayıp adaleti tüm çıplaklığıyla arayacağız” ifadelerini kullandı.

Trump, Netanyahu’yla arasında geçen “Gazze” diyaloğunu anlattı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek, “Gazze konusu gündeme geldi ve ben de ‘Gazze’ye iyi davranmalıyız. O insanlar acı çekiyor’ dedim” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir