Gören dönüp bir daha baktı: Dinazorlar ayağa kaldırıldı

Tayvan’da Dünya’nın En Büyük Dinozoru Sergilendi!

Endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerinden They Jung, Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Tayvan Ulusal Bilim Eğitim Merkezi’nde Birleşik Krallık Doğa Tarihi Müzesi işbirliğiyle düzenlenen dinozor sergisini ziyaret etti.

Sergide, 6 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak birbirinden heyecan verici dinozor iskeletleri ve fosilleri yer alıyor. Sergiyi gezen Jung, özellikle Arjantin’in Patagonya bölgesinde bulunan ve titanozor ailesine mensup olduğu düşünülen dev Patagotitan mayorumun iskeletini görüp büyülenmemek elde değil.

Dinozorlar hakkında bilgi sahibi olan Jung, müzede sergilenen dev Patagotitan dinozorunun iskeletinin nasıl bir araya getirildiğini hayranlıkla izledi. Ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken bu devasa dinozor iskeleti, adeta müzenin yıldızı haline gelmiş durumda.

Dev Patagotitanlar, milyonlarca yıl önce dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşamış ve o dönemde nefes kesen boyutlarıyla gezegeni adeta yönetmiş devasa canlılardı. Bu dev dinozor türü, günümüzdeki en büyük kara hayvanı olan Afrika fillerinden bile çok daha büyük ve ağır bir yapıya sahipti. Patagotitan mayorum, yaklaşık 37 metre uzunluğunda ve 69 ton ağırlığındaydı, yani neredeyse 13 kat daha ağır ve 10 kat daha uzundu.

Related Posts

Trump, Netanyahu’yla arasında geçen “Gazze” diyaloğunu anlattı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek, “Gazze konusu gündeme geldi ve ben de ‘Gazze’ye iyi davranmalıyız. O insanlar acı çekiyor’ dedim” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’den Öcalan’a “umut hakkı” açıklaması

Adalet Bakanı Tunç’la yaptıkları görüşmeyle ilgili bilgi veren DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “umut hakkı” düzenlemesinin yeni yargı paketinde “özel bir başlık olarak” yer alacağını düşünmediklerini söyledi.

Tüfekle oynarken kendini vurdu

Samsun’da 19 yaşındaki bir genç, oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu kolundan yaralandı.

Kepez Belediye Meclis üyesi Emre Atmaca, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı

Antalya’da arkadaşının karıştığı maddi hasarlı trafik kazası sonrası görevli polis memurlarıyla tartışmasının ardından ’Cumhurbaşkanına hareket’, ’polise mukavemet’ ve ’kasten yaralama’ suçlamasıyla gözaltına alınan Kepez Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Emre Atmaca tutuklandı.

AB sınır koruma ajansından Yunanistan’a uyarı

Avrupa Birliği’nin sınırlarının korunmasından sorumlu ajansı Frontex, göçmenlere tutumu sebebiyle Yunanistan’a uyarıda bulundu.

Komşusunu tehdit etti, evinde cephanelik çıktı

Komşusunu silahla tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan T.A.’nın evinde yapılan aramada silah ve malzemeler ele geçirildi. T.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sincan escort
Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort 
mut escort 
gulnar escort 
aaa
tuzla escort