Edirne’de Köpek Yavruları Çöp Konteynerine Atıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda 4 Köpek Yavrusu Kritik Durumda Kurtarıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda acil bir durum yaşandı. Bir çalışanın çöp konteynerine attığı 4 köpek yavrusu, duyarlı hayvanseverler tarafından hızlı bir şekilde kurtarıldı. Hayvanseverler, yavruların sağlığı için derhal bir veteriner hekime başvurdu.

Birkaç hayvansever, barınağı ziyaret ederken çöp konteynerini kontrol etti ve poşet içinde yaşayan köpek yavrularını fark etti. Hemen harekete geçen hayvanseverler, yavruları kurtardı ve barınak çalışanlarıyla işbirliği yaparak onların bakımını üstlendi. Bu anlar mobil telefonlarla kaydedilerek sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Olayın ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, barınağı ziyaret ederek detaylı bir inceleme yaptılar. Akın ve Tanrıkulu, hayvansever derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek taleplerini dinlediler.

Olayın sorumlusu olan barınak personeli hakkında belediye tarafından derhal bir soruşturma başlatılırken ilgili personel de görevden alındı. Kurtarılan köpek yavruları ise 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi edilmek üzere bir veteriner hekime sevk edildi.

Related Posts

CHP PM toplandı: Belediyelere yönelik operasyonların ardından izlenecek yol haritası değerlendirildi

CHP PM toplandı: Belediyelere yönelik operasyonların ardından izlenecek yol haritası değerlendirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İzmir’deki son durumu paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Ödemiş’teki orman yangınından etkilenen Suçıktı, Tosunlar, Üzümlü ve Karadoğan mahallelerinde incelemelerde bulundu. Yerlikaya, “Yangında ağır hasar gören 228 konut, 13 iş yeri ve 15 ahır tespit edildi. 5-6 ay içerisinde hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz” dedi.

İsim benzerliği başına dert oldu

“Kolpaçino 3. Devre” ve “Ketenpere” gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı ile yaşadığı isim benzerliği nedeniyle zor anlar geçirdiğini anlattı. Yerlikaya, kar tatili için eğlence amacıyla yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın basın müşavirinin kendisine ulaştığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD ile İHA konusunda anlaştık

ABD Başkanı Doanld Trump ile telefonRusya-Ukrayna savaşıyla gelenek haline gelen görüntülü mesjında Zelesnki, savaşta son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. “BU MUHTEMELEN TÜM BU ZAMANLARIN EN İYİ SOHBETİYDİ” ABD Başkanı Donald Trump …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangınların yüzde 90’ı ilk 24 saat içinde kontrol altına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin birçok ilindeki orman yangınlarına yönelik de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Helikopterlerimiz, uçaklarımız ardı ardına sortiler yapıyor. Karada orman kahramanlarımız arazözlerle, su ikmal araçları ve dozerlerle yangınları söndürmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Yangınların yüzde 90’ı ilk 24 saat içinde kontrol altına alındı. Bu tür yangınlarda Türkiye, artık geçmişe kıyasla çok daha hazırlıklı bir ülke. Ancak vatandaşlarımız özellikle yaz aylarında daha duyarlı olmalı.” dedi.

CHP’de MYK toplandı

CHP’de Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.