Canı çekene, ‘adet’ satılıyor; nektarin, şeftali 150, erik 100 lira!

Kış Mevsiminde Yaz Meyveleri Manav Tezgahlarında

Kış aylarında hamileler, çocuklar veya meyve isteği olanlar için özel bir seçenek sunuluyor. Yaz meyveleri arasında erik, nektarin ve şeftali, adet olarak manavlarda satışa sunuldu. İthal meyveler arasında yer alan eriğin adeti 100 lira, nektarin ile şeftalinin adeti ise 150 lira olarak belirlendi.

Kış mevsiminde genellikle hasat edilen erik, şeftali, nektarin gibi meyveler, şimdi manav tezgahlarında yerini aldı. Manavlar, kış aylarında talep gören bu meyveleri müşterilerin beğenisine sunma kararı aldı. Soğuk hava depolarında saklanan ve adet olarak satılan erik 100 lira, nektarin ile şeftali ise 150 lira fiyat etiketine sahip. Diğer yandan yerli üretim çilek, olumsuz hava koşulları nedeniyle azalma yaşanması sonucu kilosu 400 lira, adeti ise 15 lira olarak satılıyor.

Konyaaltı ilçesinde manav işleten Osman Bayık, özellikle kış aylarında hamileler, çocuklar veya meyve tutkunlarının yaz meyvelerine ilgi gösterdiğini belirtti. Bayık, “Yaz aylarında popüler olan nektarin, şeftali ve erik, kış mevsiminde tedarik edilmesi zor olabiliyor. Bu nedenle müşterilerimizin taleplerini karşılamak adına ithal meyvelere yöneliyoruz. Soğuk hava depolarında saklayarak müşterilerimize adet olarak satıyoruz. Erik 150, nektarin ile şeftali ise 100 lira” dedi. (DHA)

 


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


 

Related Posts

AJet’in Suriye uçuşları başladı!

AJet, Suriye’nin Şam kentine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk gıda devine Rekabet Kurulu’ndan şok karar!

Konya Şeker’e bağlı şirketlerde küçülme ve borç artışı dikkat çekiyor. Rekabet Kurulu’nun başlattığı inceleme kurumu yeniden gündeme taşıdı. Şirketin kamuoyuna açıklama yapmaması ise soru işaretlerini artırıyor.

TİM İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni gerçekleştirildi

Türkiye’nin 2024’te yaptığı toplam 377 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatına en yüksek katkıyı sunan firmalar ödüllendirildi.

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

100 bin turist turlarla Bodrum’da: Yerel ekonomi canlanıyor

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum, yalnızca deniziyle değil eşsiz doğası ve köyleriyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, “Başta safari turları olmak üzere bağ …

Kamu çalışanlarına kötü haber! SGK uzmanı kara tabloyu açıkladı

600 bin kamu işçisinin gözü kulağı yapılacak zamda. Hükümet ikinci teklifinde ilk 6 ay için yüzde 17, ikinci altı ay için de yüzde 10 teklifinde bulundu. Kamu işçileri teklife tepkili.