İBB’yi hedef alan operasyonla gözaltına alınan ve tutuklanan İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce’nin cezaevindeki nikah töreniyle ilgili yeni bir durum ortaya çıktı.
Gökce, törenle ilgili olarak dün yaptığı açıklamada “Cezaevinde zorlu ve imkansız koşullar içinde bir aksilik olmaz ise 28 Mayıs’ta kıyılacak nikahımıza kimseyi davet edemiyoruz. Ailelerimiz bile bakanlık iznine tabiymiş!” ifadelerini kullanmıştı.
Gökce’nin ailesi, bu yasağa rağmen nikah saatinde Silivri’deki Marmara Cezaevi önünde olacaklarını açıklamıştı.
Bugün ise Bakanlık tarafından izin verildi. Gökce, bu gelişmeyi X hesabından “Değerli dostlarım, Sizlerin desteği, bir haksızlığa sesini yükseltmesiyle bugün gerçekleşecek nikahımıza ailelerimizin katılma ve şahit olma hakkı kabul edildi. Bize verdiğiniz destek ve güç için teşekkür ederiz” şeklinde duyurdu.
Öte yandan törene Buğra Gökce ve Filiz Kahveci’nin aile yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılacağı öğrenildi.