Balıkesir’den sonra gündeme geldi… Deprem çantası nasıl hazırlanır

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde dün akşam saatlerinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntılar İstanbul, İzmir, Bursa ve Batı Trakya’dan dahi hissedilirken art arda 240’ı aşkın artçı sarsıntı meydana geldi.

Resmi açıklamalara göre 16 binanın yıkıldığı, 29 kişinin yaralandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği depremde vatandaş geceyi sokakta geçirdi.

Yaşanan bu durum ardından deprem çantası tekrar gündem oldu. Peki bir deprem çantasında neler olmalı? Hangi malzemeler yer almalı? İşte deprem çantasında yer alması gereken malzemeler…

DEPREM ÇANTASINDA YER ALMASI GEREKEN MALZEMELER

KİMLİK VE ÖNEMLİ BELGELER

Aile bireylerine ait kimlik, pasaport, ehliyet

Ev tapusu yoksa kira kontratı, deprem sigorta poliçesi

İLK YARDIM MALZEMELERİ

Temel ilk yardım seti (bandaj, yara bandı, gazlı bez, makas, batikon, boyunluk, sıcak-soğuk jel kompres)

Ağrı kesici, ateş düşürücü, kas gevşetici, kişisel ilaçlar

Eldiven, maske (tek kullanımlık)

GIDA

En az 3 günlük kişi başı su (günlük kişi başı 2–3 litre)

Hazır tüketilebilen gıdalar (konserve, kuru meyve, bisküvi)

Evcil hayvanınız varsa onun için kuru veya yaş mama

GİYİM

Sıcak tutacak battaniye

Yedek iç çamaşırı

Mevsimine göre yağmurluk veya panço

Mevsimine göre tişört, etek veya kazak

İLETİŞİM

Pilli veya şarjlı el feneri (yedek pille)

Düdük

Powerbank, şarj aleti kablosu

HİJYEN

Islak – kuru mendil

Sabun veya el dezenfektanı

Diş fırçası ve macunu

Kadınlar için ped

DİĞER

Değerli eşyalar (Nakit, döviz, altın vb.)

Çok amaçlı çakı

Not defteri ve kalem

Naylon poşet (su geçirmez, eşya saklamak için)

Halat

Related Posts

Kuzey Koreli işçilerden Rusya itirafı: “Bizimle köle diye dalga geçiyorlar”

Rusya, artan iş gücü açığını kölelik koşullarında çalıştırdığı binlerce Kuzey Koreli işçiyle kapatıyor. İşçiler günde 18 saat çalışıyor, kazançlarının büyük kısmı ise “sadakat payı” olarak Pyongyang’a aktarılıyor.

Dünyadan daha eski taş evlerine düştü: Çatıyı delip içeri girdi

6 Haziran’da ABD’nin güney eyaletlerinde gündüz vakti gökyüzünde beliren parlak bir ateş topunun bir parçası, ABD’nin Georgia eyaletine bağlı McDonough bir evin çatısını delerek içeri düştü.

Dijital Çağa Direniş: Kitap Kafe

Bursa’da Abdullah Ertürk, dijital etkilerle mücadele eden kültürel bir kitap kafe açtı.

İsrail’in işgal planına Macron’dan tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze kent merkezinin kontrolünü ele geçirmeye yönelik planının felakete yol açabileceğini belirterek, Gazze’de istikrarı sağlamak için Birleşmiş Milletler yetkisiyle uluslararası bir koalisyon kurulmasını önerdi.

Marmara ve Kuzey Ege’de şiddetli rüzgar alarmı

Meteoroloji’nin tahminlere göre Marmara ve Kuzey Ege için kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken Van, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Gemini depresyona girdi: Kendini küçümsüyor ve umutsuz

Bazı kullanıcılar Google’ın yapay zekası Gemini’dan “kendini küçümseyen” ve “umutsuz” yanıtlar aldıklarını bildirmeye başladı.