Balıkesir’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 647 Bin 154

Balıkesir’de Şubat Ayında Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı Arttı

Balıkesir’de şubat ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 647 bin 154’e yükseldi. Türkiye genelinde ise aynı dönemde 136 bin 810 adet taşıtın trafiğe kaydı gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Balıkesir’de şubat ayı sonunda trafiğe kayıtlı taşıt sayısı 647 bin 154 olarak açıklandı. Şubat ayında kayıt edilen taşıtların türlerine bakıldığında; otomobillerin yüzde 50,2’si, motosikletlerin yüzde 32,7’si, kamyonetlerin yüzde 9,2’si, traktörlerin yüzde 3,3’ü, kamyonların yüzde 1,7’si, minibüslerin yüzde 1,5’i, otobüslerin yüzde 0,8’i ve özel amaçlı taşıtların ise yüzde 0,1’ini oluşturduğu belirlendi.

Geçen aya göre trafiğe kayıtlı taşıt sayısında yüzde 17,5’lik bir azalma yaşandı. Ayrıca, şubat ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtlar arasında motosikletlerde yüzde 61,9, otobüslerde yüzde 52,6, traktörlerde yüzde 47,2, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 41,2 ve minibüslerde yüzde 16,8 artış yaşanırken, kamyonetlerde yüzde 48,3, otomobillerde yüzde 34,1 ve kamyonlarda yüzde 21,4 oranında bir azalma görüldü. – BALIKESİR

Related Posts

Yeşil dönüşümün kalbi Birgi’de atıyor

Enerjisa Enerji ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) öncülüğünde başlayan ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle güçlenen SENTRUM Projesi’nin Uygulama Merkezi açılışı İzmir’in tarihi Birgi köyünde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Bitcoin yaklaşık 3 ayın zirvesinde

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.