Havayolu şirketlerine el bagajı davası: Ücretsiz kabul edilsin

Almanya Tüketici Merkezleri Federasyonu, Düşük Maliyetli Havayolu Şirketlerine Dava Açtı

Almanya’daki tüketici hakları savunucusu en büyük kuruluşlardan biri olan Almanya Tüketici Merkezleri Federasyonu (vzbv), düşük maliyetli havayolu şirketlerinin el bagajı politikalarını mahkemeye taşıdı. Federasyon, Easyjet, Wizzair ve Vueling’in, makul boyutlardaki el bagajını uçuş ücretine dâhil etmeyerek tüketicileri yanılttığını ve bunun yasalara aykırı olduğunu savundu. Artı49’da yer alan habere göre, vzbv tarafından yapılan açıklamada, toplamda yedi havayolu şirketinin uyarıldığı ancak üç şirkete karşı doğrudan hukuki süreç başlatıldığı bildirildi. Dava süreçlerinin halen devam ettiği ifade edildi.

Yolcular Haklarını Arıyor

Özellikle düşük maliyetli hava yolu şirketlerinde sıkça karşılaşılan bu uygulama, yolcuları yalnızca küçük boyutlu çanta taşımaya zorluyor. Daha büyük ya da ikinci bir çanta için ise ekstra ücret talep ediliyor. vzbv, bu politikaların Avrupa genelinde milyonlarca yolcuyu mağdur ettiğine dikkat çekti.

AB Ülkelerine Çağrı Yapıldı

Tüketici örgütü, Avrupa Adalet Divanı’nın 2014 yılında verdiği kararı da dayanak olarak gösterdi. Söz konusu karara göre, makul ağırlık ve boyuttaki el bagajı, uçuşun ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilmekte ve ek ücret talep edilmesi yasal bulunmamaktadır. Güvenlik kurallarına uygun taşınan el bagajının ücretsiz olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulanıyor. vzbv, bu karar doğrultusunda Avrupa Komisyonu’nu da göreve çağırarak, tüm AB ülkelerinde bağlayıcı olacak net düzenlemeler yapılmasını talep etti.

Related Posts

Elitaş’tan Havacılık Lisesi Ziyareti

Mustafa Elitaş, Melikgazi Belediyesi’ndeki havacılık lisesini ziyaret ederek bilgi aldı.

Darbeye Katılan İki İhraç Jandarma Yakalandı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen jandarma uzman çavuşlar Adana’da yakalandı.

Süper Lig tarihinin en gollü maçı: 12 kez fileler sarsıldı, Fenerbahçe kazandı

Süper Lig tarihindeki en gollü maç, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında oynandı.

22 yaşındaki Kübra, Hazar Gölü’nde boğuldu

Elazığ’da serinlemek için Hazar Gölü’ne giren 22 yaşındaki Kübra Doğan boğularak yaşamını yitirdi.

Ahmet Hakan da polemiğe dahil oldu: ‘İlber hoca sizi yoğurt gibi yer’

Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan “Yoğurtsal Polemik” başlıklı köşe yazısında Hamdi Ulukaya’nın Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşması sırasında ‘Türkiyeli’ sözlerinin ardından İlber Ortaylı’ya verdiği yanıta yönelik başlayan polemiğe dahil oldu.

Yasin Özcan, Anderlecht’e Kiralandı

Aston Villa’dan Yasin Özcan, Belçika’nın Anderlecht takımına kiralık olarak transfer oldu.