OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Suudi Arabistan ve Diğer OPEC+ Ülkeleri Piyasa Koşullarını Değerlendirdi

OPEC’ten gelen bir açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman dahil olmak üzere 8 OPEC+ ülkesi, piyasa koşullarını değerlendirmek üzere çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamada, düşük petrol stoklarının sağlıklı piyasa dinamiklerini yansıttığı vurgulanarak, grup üretim artışının 5 Aralık 2024’te alınan bir karara dayandığı belirtildi.

Bu çerçevede, bahsi geçen ülkeler, 1 Nisan itibarıyla daha önce uyguladıkları günlük 2,2 milyon varillik gönüllü kesintilerini kademeli ve esnek bir şekilde sonlandırarak, haziranda önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gitmeye karar verdi.

Açıklamada, günlük 411 bin varillik artışın 3 aylık kademeli artışın bir parçası olduğu ve grupun bu artışları piyasa koşullarına göre durdurabileceği veya tersine çevirebileceği belirtildi.

Grubun temmuz ayı üretim seviyesini belirleyeceği bir sonraki toplantısının 1 Haziran’da gerçekleştirileceği kaydedildi.

PETROL FİYATLARI SON 4 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

OPEC+ grubu, 3 Nisan’da yaptığı açıklamada, 1 Nisan itibarıyla günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini kademeli olarak sonlandırarak, mayısta günlük 411 bin varillik üretim artışı yapacaklarını duyurmuştu.

Bu karar, ABD yönetiminin ticaret tarifeleri ile birlikte petrol fiyatlarını varil başına 60 doların altına indirerek son 4 yılın en düşük seviyesine geriletmıştı.

Related Posts

Telefon ve internet tarifelerinde yeni dönem! e-Devlet’te devreye alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların, telefon ve internet tarifelerini karşılaştırabilmesini sağlayan yeni hizmeti e-Devlet üzerinden devreye aldıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Mobil telefon, sabit internet ve telefon tarifeleri tek bir platform üzerinden kıyaslanabilir hale geldi” dedi.

Bellona, yarın satışa çıkarılacak

Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden Bellona, TMSF tarafından ihale usulüyle satışa çıkarıldı. İhale için teklifler en geç yarın 16,30’a kadar alınacak ve şirketin yeni sahibi 6 Mayıs’ta ilan edilecek.

Avrupa’nın en ucuz işçileri biz olduk

Ücretli çalışanların kaybı gün geçtikçe büyüdü. Aylık ortalama gelir sıralamasında Bulgaristan’ın ardından en kötü ikinci ülke olduk. Asgari ücretlinin bir saatlik emeği, yalnızca bir ekmeğe yetiyor.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Zirai dondan etkilenen ağaçlarda budama ve sulama işlemlerine dikkat edilmeli

Tarım ve Orman Bakanlığı, 34 ilde 16 meyve türünü etkileyen zirai don olayının ardından ağaçlara nasıl bakım yapmaları gerektiğine dair çiftçilere öneri ve uyarılarda bulundu.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir