Aksa Doğalgaz, Düşük Karbon Ödülü’nü Aldı

Aksa Doğalgaz, İstanbul Karbon Zirvesi’nde 6 Kez Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nü Kazandı

Aksa Doğalgaz, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Doğal Gazımızda Atığın Yerli ve Yeşil Gücü” projesiyle 6. kez Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’ne layık görüldü. Şirket, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından desteklenen Karbon Nötr 10. İstanbul Karbon Zirvesi’nde önemli bir başarı elde etti.

Aksa Doğalgaz Perakende Ticaret ve Müşteri Operasyonları Başkan Yardımcısı Şinasi Gölbaşı, yaptığı açıklamada şirketin sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Doğal Gazımızda Atığın Yerli ve Yeşil Gücü” projesi ile Türkiye’nin enerji arz kaynaklarını çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Gölbaşı, şirketin küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir bir çevresel yönetimi benimsediğini ve alternatif yakıtların önemine inandığını ifade etti.

Geçen yıl 5,3 milyon mutlu aboneye hizmet sunan Aksa Doğalgaz, faaliyetlerinden kaynaklı olarak 11,13 milyon ton karbon salımının azalmasına katkıda bulundu. Gölbaşı, şirketin gelecek hedefleri doğrultusunda sera gazı emisyonlarını azaltma çalışmalarına önem verdiklerini ve çevre dostu doğal gazın yaygınlaştırılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Aksa Doğalgaz, 2024’te faaliyet gösterdikleri tüm bölgelerde sera gazı emisyonlarını azaltma projesini hayata geçirerek, Yenilenebilir Enerji Kaynak Belgesi (YEK-G) ile belgelendirilen ofisler aracılığıyla karbon emisyonlarını nötr hale getirdi. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma vizyonuyla hareket eden şirket, Ecording to Nature iş birliği ile ormanlaştırma ve biyoçeşitlilik projelerini desteklemeye devam ediyor.

Related Posts

2025’te en çok altın satın alan ülkeler: Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti

ABD ve Çin arasında artan gerilim, çok sayıda ülkenin güvenli liman altına yönelmesine neden oldu. 2025’in ilk çeyreğinde merkez bankaları yatırımlarını altına kaydırırken, en çok altın alan ülkelerin listesi açıklandı.

Trump’tan Katar’daki Simaisma projesine dudak uçuklatan yatırım

ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi Trump Organization, Katar’ın başkenti Doha’nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde yer alacak Simaisma adlı projeye 3 milyar dolar değerinde yatırım yapacak.

‘Türkiye’yle ticaret hacminde hedefimiz 10 milyar dolara ulaşmak’

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüşmelerinin ardından, iki ülke arasında ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefini belirlediklerini söyledi.

2.5 milyar euroluk finansman

TAV Havalimanları ve Fraport, Antalya Havalimanı işletme ve genişleme projesi için bankalarla 13.5 yıllık 2.5 milyar euro tutarında uzun dönemli finansman anlaşmasını tamamladı.

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye-Libya İş Toplantısına başkanlık etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Türkiye-Libya İş Toplantısına katıldı.

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir