Yenidoğan Çetesi davasında 3’üncü duruşma: Cezaevinde ölen Gönen’in avukatı Fırat Sarı’yı savunuyor

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı oldukları hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasının görülmesine başlandı.

47 sanıklı davada, örgüt yöneticisi olmak suçlamasıyla yargılanan İlker Gönen’in tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etmesinin ardından sanık sayısı 46 olmuştu. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 3. kez görülen duruşma, sanıkların yoklamaları ile başladı.

İLKER GÖNEN’İN AVUKATI FIRAT SARI’NIN AVUKATLIĞINI YAPMAK İSTEDİ

İntihar eden Doktor İlker Gönen’in avukatı Aydın Mantar, kimlik tespitinin ardından söz aldı:

“Biz bu insanları yargılatacağız dedik ama ben abime sözümü tutamadım. Bu vebal benim değil. Yargılama başlamadan bu insanlar toplumun önüne atıldı. Yargısız infaz algısı bu sonuca götürdü. ‘Bebek öldürüyorsunuz’ sözleri reddi hakim sebebimizdi. Ama bu sözler reddi hakimi sağlamadı. Buradaki insanlarda en azından yargılanıyormuş gibi olsun istedik. Bu saatten sonra bu salondakiler sosyal medyadan kendisine müvekkil bebek arayan meslektaşlar, şov yapmaya gelen barolar, yüzümüze gülüp sanıkları itip kalan görevliler, bize katil diyen herkes, katil olarak lanse ettikleri İlker Gönen’in sandalyesinin boş olduğunu görüyor.”

Mahkeme Başkanı, intihar eden İlker Gönen’in avukatının, müvekkilinin vefatı sebebiyle savunmaya devam edemeyeceğini söyledi. Avukat Aydın Mantar, davaya devam edebilmek için Fırat Sarı’nın avukatlığını üstlenmek istedi. Mahkeme heyeti, talebi Fırat Sarı’ya sordu. Sarı, Mantar’ın kendisinin avukatlığını yapmasını kabul etti.

AVUKAT AYDIN MANTAR’IN TALEPLERİ

Avukat Aydın Mantar, üç talepte bulundu:

1. Taraf sıfatımın düşürülmemesi.
2. Duruşmanın müvekkilim ve tüm sanıkların can güvenliği için kapalı yapılması.
3. Hakimin çekilmesi.

Mahkeme Başkanı, kişiselleştirilmemesi gerektiğini belirterek araya girdi.

TANIK ŞENAY ÇALIKOĞLU’NUN İFADESİ

Ardından Şenay Çalıkoğlu, tanık olarak Opara Bebek ile ilgili ifade verdi. Çalıkoğlu şöyle konuştu, “Opara Bebek, 6 aylık olmasına rağmen yeni doğan yoğun bakım ünitesine alındı. Bebeğin durumu ağırdı, kan alınarak kuvoze yerleştirildi. Gece kimseye ulaşılamamış. Doğukan, bebeğin başında adrenalin yapılmasını istedi ancak bebek eks olmuştu.”

Mahkeme Başkanı, Doktor Şeyhmuz Çelik’in bebekle ilgilenip ilgilenmediğini sordu. Çalıkoğlu, Şeyhmuz Çelik’in bebeği görmediğini belirtti. Bebeği Doğukan Taşçı’nın teslim aldığını söyledi.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Avukat Aydın Karataş, hakimin çekilmesi talebinde bulundu. Ocak ayındaki ikinci duruşmada sanık avukatları ‘Reddi Hakim’ talebinde bulunmuş, ancak 23. Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetmişti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Eşi Merve’nin Icardi’ye yazdığı mesajı görünce Fenerbahçeli Kadir evi terk etti

Televizyon programına katılan evli bir çiftin arasına tuttukları futbol kulüpleri girdi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

İsrail ordusu yine okulu hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin sığındığı Ebu Hamisa Okulu’na tekrar saldırı düzenledi.İsrail’e ait savaş uçaklarının vurduğu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere …

Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

Eski İsrail cumhurbaşkanlarının askeri sekreterliğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanlığını yapan Hasson, İsrail yönetiminin Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarın sağlanamaması ve yeni bir iç savaş çıkması için çaba sarf ettiğini ifade etti.