TBMM Başkanvekili Karaca’dan Halk TV çıkışı: Tarih yazacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun ‘atanmış bilirkişi’ diye tanımladığı ve CHP’ye yönelik davaların verildiğini söylediği bilirkişiye cevap hakkı tanıdığı için gazeteci Barış Pehlivan, söz konusu yayının yapıldığı programın moderatörü Seda Selek, Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker, Halk TV Programlar Müdürü Kürşad Oğuz ve Halk TV genel yayın yönetmeni Suat Toktaş gözaltına alınmıştı.

Barış Pehlivan, Seda Selek, Serhan Asker ve Kürşad Oğuz adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Suat Toktaş tutuklandı.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Halk TV’ye ziyarette bulundu. Karaca, gözaltına bulunup adli kontrolle serbest bırakılan Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker ve kanalın değerli basın emekçileriyle dayanışma mesajı paylaştı.

Halk TV ailesinin değerli basın emekçileriyle dayanışma ve destek duygularımızı paylaştık.” diyen Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Halk TV’ye ziyarette bulunduk. Milletvekillerimiz Jale Nur Süllü, Türkan Elçi, Mehmet Güzelmansur, Servet Mullaoğlu, Nail Çiler ve gazeteci Fikret Bila ile birlikte Halk TV Ankara Bürosu’nda, gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker ve Halk TV ailesinin değerli basın emekçileriyle dayanışma ve destek duygularımızı paylaştık.

​​​​​​​“SUAT TOKTAŞ’IN TUTUKLANMASI TOPYEKÜN BİR GÖZDAĞIDIR”

Bugün, gazetecilik mesleği bir kez daha ağır bir baskı ve sindirme dalgasıyla karşı karşıya… Halkın haber alma hakkını savunan, bağımsız gazeteciliğin onurunu koruyan her kalem, bugün hukuki ablukayla sınanıyor. Suat Toktaş’ın tutuklanması da bu bağlamda bireysel hukuki süreç değil, topyekün bir gözdağıdır. Bu; halkı gerçeklerden koparma ve eleştirel düşünceyi boğma girişimidir.

​​​​​​​“HALK TV SADECE BİR TELEVİZYON KANALI DEĞİL, HAKİKATİN VİCDANIDIR”

Halk TV’ye yönelen bu baskılar da yalnızca bir medya kuruluşunu hedef almıyor, hakikatin kamusal alanını daraltmaya, yurttaşın bilgiyle kurduğu bağı koparmaya çalışıyor. Halk TV, bugün sadece bir televizyon kanalı değil, hakikatin vicdanıdır. Susturulmak istenen sadece bir haber mecrası değil, toplumun bilme hakkıdır. Tarih, bu günleri yazacaktır; ancak hangi kalemle yazılacağını, baskıya direnenlerin cesareti belirleyecektir.”

Related Posts

Çin Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı yaptı

Çin, Hindistan’ın 22 Nisan’da gerçekleşen terör saldırısını gerekçe göstererek misilleme olarak Pakistan topraklarına ve Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir’e düzenlediği hava saldırı sonrası tarafların gerilimi artıracak adımlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.

Eşi Merve’nin Icardi’ye yazdığı mesajı görünce Fenerbahçeli Kadir evi terk etti

Televizyon programına katılan evli bir çiftin arasına tuttukları futbol kulüpleri girdi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar’la Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeleri ele aldı

İsrail ordusu yine okulu hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin sığındığı Ebu Hamisa Okulu’na tekrar saldırı düzenledi.İsrail’e ait savaş uçaklarının vurduğu Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere …

Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

Eski İsrail cumhurbaşkanlarının askeri sekreterliğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanlığını yapan Hasson, İsrail yönetiminin Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarın sağlanamaması ve yeni bir iç savaş çıkması için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir