Ataşehir Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 12.7 ton atık ilaç topladı

Ataşehir Belediyesi Sıfır Atık Projesiyle 12.7 Ton Atık İlaç Topladı

Ataşehir Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla 2020 yılında başlattığı “Sıfır Atık Projesi” ile bu zamana dek toplam 12.7 ton atık ilaç topladı. Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesi, sadece Ataşehir için değil, tüm toplum için sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturma yolunda atılmış çok önemli bir adım olacak” dedi.

Ataşehir Belediyesi, başlattığı “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların doğru bir şekilde bertaraf edilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2020 yılında başlatılan projede, bu zamana kadar 12.7 ton atık ilaç toplayan Ataşehir Belediyesi, iki hafta arayla yaptığı toplamalarla doğaya zararı minimuma indirmeyi amaçlarken, 2024 yılında topladığı 3.2 ton atık ilaçla dikkati çeken bir rakama ulaştı.

Atık ilaçlar 153 noktada toplanıyor

Projede, kullanılmayan veya son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, kontrollü bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermeden bertaraf ediliyor. Proje çerçevesinde ilçede 153 farklı noktaya atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi. Bu noktalar arasında eczaneler ve belediyeye ait sağlık merkezleri de bulunuyor. Ataşehir Belediyesi ekipleri, iş birliği yapılan eczanelere ve sağlık merkezlerine yerleştirilen kutuları düzenli aralıklarla kontrol ederek biriken atık ilaçları topluyor.

Çevreye duyarlı toplum bilinci oluşturuluyor

Atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesi, hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından kritik bir önem taşıyor. Eczanelere yerleştirilen atık ilaç toplama kutularına ilaçlarını güvenli bir şekilde bırakan vatandaşlar, doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Bu sayede, atık ilaçların doğaya karışmasının engellenmesiyle, çevre kirliliği ve sağlık riskleri minimuma indiriliyor.

Atık ilaç toplama projesinin doğanın korunmasına sağladığı öneme ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik katkısına vurgu yapan Başkan Adıgüzel, şunları kaydetti:

“Çevre konusundaki bu önemli projemiz sadece bugünü değil, geleceğimizi de göz önünde bulundurarak tasarlanmış bir çalışma. Toplanan atık ilaçlar, belediyemize ait geçici atık depolama alanlarında bir süre güvenli bir şekilde bekletildikten sonra, çevreye zarar vermeyen uygun yöntemlerle bertaraf edilmek üzere ilgili tesislere gönderiliyor. Böylece, atık ilaçlar doğaya karışmadan doğru şekilde imha edilerek çevrenin korunmasına katkı sağlanıyor. O yüzden çevre duyarlılığını artırmak ve daha temiz bir gelecek bırakmak için bu tarz çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ataşehirli komşularımızın bu konuda gösterdiği duyarlılık, toplum genelinde çevre bilincinin artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesi, sadece Ataşehir için değil, tüm toplum için sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturma yolunda atılmış çok önemli bir adım olacak.” (ANKA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

 

 

Related Posts

Asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) hükümlere ilişkin düzenlemeler içeren “200 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

Yunanistan adalarımızı satışa çıkardı Erdoğan ve AKP tepki vermedi

Millî Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Ümit Yalım bugün yaptığı yazılı açıklamada “Yunanistan, adalarımızın kıta sahanlığını satışa çıkardı. Erdoğan ve AKP hükümeti hiçbir tepki vermedi “ diye konuştu.

CHP’li Murat Emir’den Hakan Fidan’a ‘diploma’ sorusu: ‘YÖK’ün tanıdığı ve YÖK’ün denkliğini kabul ettiğine dönük hiçbir bilgi yok’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kendisine 200 bin TL’lik tazminat davası açtığını duyurduğu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın özgeçmişinde lisansını tamamladığı söylenen Maryland Üniversitesi’ne bağlı Almanya’da askerlerin gitmesi için açtığı üniversiteyi YÖK’ün tanıyıp tanımadığını sordu.

Yaşam hakları savunucularından AYM’nin kararına tepki

Sakarya Caddesi’nde Anayasa Mahkemesi’nin sahipsiz hayvanlarla ilgili Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun iptal istemini reddetmesini protesto eden yaşam hakları savunucuları, “Anaysa Mahkemesi, bugün AKP- MHP iş birliği ile çıkartılan katliam yasasının suç ortağı oldu” ifadelerini kullandı.

Bedaş’tan Beyazıt’taki ‘karartma’ya ilişkin açıklama

CHP’nin Beyazıt’ta yaptığı buluşma öncesi polisin mobil aydınlatmaları alana sokmaması nedeniyle yaşanan ‘karartma’ya ilişkin Bedaş’tan açıklama geldi. Açıklamada miting alanında ‘herhangi bir elektrik arızası veya kesintisi’ bulunmadığı belirtildi.

Nijerya’da doktorlar 3 günlük greve gitti

Nijerya Yerleşik Doktorlar Birliği (NARD) Başkanı Dr. George Ebong, yaptığı yazılı açıklamada, 3 günlük grev kararının, Birliğin üst düzey yetkilileriyle yapılan olağanüstü toplantı sonrasında alındığını bildirdi. Ebong, hükümetin talepleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir