ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan personeline uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırının ardından, Orta Doğu’daki personeline ‘dikkatli olmaları’ uyarısında bulundu. Bakanlık, Lübnan, Irak ile Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki temsilcilik çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik uyarılarını …

Hükmen galibiyeti kabul etmeyip güreşti, mağlup olunca “en centilmen” seçildi

Sivas’ta düzenlenen Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda rakibinin salona geç kalması nedeniyle hükmen galip ilan edilen güreşçi, rakibinin gelmesiyle teknik komitenin “Güreşir misin?” teklifini kabul etti ve 5-0 mağlup olarak turnuvadan elendi. Sporcuya, örnek davranışından dolayı “en centilmen güreşçi” madalyası verildi.

90 milyon dolarlık mirasın sahibini öldüren ‘Daltonlar’ yurt dışına kaçarken yakalandı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde, özel bir hastanenin otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Osman Beşe (41), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganlara karşılık veren Beşe’nin refakatçisi Hasan Ö. gözaltına alınarak tutuklanırken, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaçan saldırgan ve yanındaki şüpheli, Edirne’de yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

‘Tamamen yok edildi’ demişti… İran’dan ABD Başkanı Trump’ı çıldırtacak açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, sabaha karşı B-2 savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıların ardından yaptığı açıklamada İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerinin tamamen yok edildiğini öne sürdü. Ancak İranlı yetkililerin ifadeleri, tam tersi bir duruma işaret ediyor. Yetkililer özellikle yerin metrelerce altında bulunan Fordo tesisine yönelik etkisinin oldukça çok sınırlı olduğunun altını çizdi.

Kilis’te uyuşturucu operasyonu

Kilis’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Tutuklu Resul Emrah Şahan’dan ‘Murat Çalık’ ve ‘Mehmet Pehlivan’ tepkisi: ‘Yetmedi mi?’

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, avukatları aracılığıyla cezaevi koşulları ve tutuklamalara tepki gösterdi.