Yangın Faciasında 9 Kişi Tutuklandı

‘TUTUKLANAN ŞÜPHELİLER: TAKSİRLE BİRDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERME SUÇUNDAN’

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen yangın faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tutuklanan şüphelilerin ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan yargılandıklarını belirten Barut, “Otel sahibi, otel genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı. Bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şu anda 4 kişi ise gözaltında ve bugün adliyeye sevk edilecekler. Bilirkişi raporuna göre diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı yönünde duyumlar var. Soruşturma devam ediyor ve biz de Bolu Barosu olarak mağdurların haklarını korumak için kovuşturmayı başsavcılıkla birlikte takip ediyoruz,” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU DEĞERLENDİRMESİ

Barut, bilirkişi raporlarına ilişkin şunları söyledi: “Henüz bir rapor hazırlanmadı ancak kusur incelemesi devam ediyor. Restoranda çıkan yangına müdahale edildi ancak otel yapısındaki eksiklikler nedeniyle yangın kısa sürede tüm otele yayıldı. Şüphelilerin ifadeleri önemli olsa da asıl önemli olan olay yerindeki delillerin toplanması. Bilirkişi raporuyla yangın tertibatının incelenmesi önem taşıyor.”

‘ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ DELİLLERİN TOPLANMASI’

Barut, yangınla ilgili detayların bilirkişi raporu ve iddianameyle netlik kazanacağını belirtti. Şu anda paylaşılan bilgilerin şüphelilerin ifadelerine dayandığını ve asıl önemli olanın olay yerindeki delillerin incelenmesi olduğunu vurguladı. Bolu Barosu olarak soruşturmayı yakından takip ettiklerini ve mağdurların haklarının korunmasını sağlamak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mutlu YUCA/BOLU

Related Posts

Musk: Hükümetin yaptığı her şeyi onaylamadım günah keçisi ilan edildim

ABD’li milyarder Elon Musk, kurucusu olduğu ABD Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) haksızlığa uğradığını ve “günah keçisi” ilan edildiğini öne sürdü.

Ölümsüzlüğe adım adım: İnsan zihnini bilgisayara yüklemek mümkün mü?

İnsan zihnini bilgisayara aktarmak mümkün olabilir. Uzmanlar, şu anda zihin aktarımının imkansız gibi göründüğünü ancak yüzyıllar içinde gerçeğe dönüşebileceğini söyledi.

İş insanını aslanların yediği doğrulandı

Namibya’da doğa koruma çalışmalarına verdiği desteklerle tanınan Alman iş insanı Bernd Kebbel, kamp yaptığı sırada bir dişi aslanın saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Gümüşlük’te “Kıyılar Halkındır” eylemi

Muğla Gümüşlük’te vatandaşlar, “Kıyılar Halkındır İşgali Sonlandır” eylemi düzenledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye teşekkür

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyaretinin ardından kendisine teşekkür eden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti.