Tütün, tütün mamulleri ve alkol ürünlerinde teminat tutarları artırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığından Önemli Düzenleme: Tütün ve Alkol Sektörü Teminatları Arttı

Türkiye’de tütün mamulleri, alkol ve alkollü içki sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler için tarım ve orman bakanlığı tarafından belirlenen teminat miktarları, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle artırıldı. 2025 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek olan bu düzenleme ile teminatlar yeniden belirlendi.

Yeni Teminat Tutarları Ne Kadar Oldu?

Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı yönetmeliğe göre, sigara üretimi için teminat miktarları şu şekilde değişti:

  • 20 milyar adede kadar üretim kapasitesine sahip firmalar için teminat 40 milyon TL’den 57 milyon 572 bin TL’ye yükseldi.
  • 20 milyar ile 40 milyar adet arasındaki kapasiteye sahip firmalar için teminat 45 milyon TL’den 64 milyon 768 bin TL’ye çıktı.
  • 40 milyar adetten fazla üretim yapanlar için teminat tutarı 50 milyon TL’den 71 milyon 965 bin TL’ye çıkarıldı.

Nargilelik tütün mamulü üretimi için ise teminat tutarları şu şekilde arttı:

  1. 300 ton kapasiteye kadar olan firmalar için teminat 5 milyon TL’den 7 milyon 196 bin TL’ye yükseldi.
  2. 300-600 ton kapasiteye sahip firmalar için teminat 10 milyon TL’den 14 milyon 393 bin TL’ye çıktı.
  3. 600 ton üzeri üretim yapanlar için ise teminat tutarı 15 milyon TL’den 21 milyon 589 bin TL’ye yükseltildi.

Yapılan yeni düzenlemeyle teminat tutarlarında belirgin bir artış gözlenirken, eski düzenleme ile karşılaştırıldığında daha yüksek miktarlar belirlendi. Önceki düzenlemeye göre etil alkol üretim kapasitesine göre belirlenen teminatlar 21.6 milyon TL’ye ve 36 milyon TL’ye yükseltildi.

Related Posts

Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri belli oldu

Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri belli oldu

Binance TR kripto çekim işlemlerini yeniden yapılandırdı

Binance TR, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yayımlanan yeni tebliğ kapsamında kullanıcı güvenliğini artırmak ve yasal yükümlülüklere uyum sağlamak amacıyla kripto varlık çekim süreçlerini yeniden yapılandırdı.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 93 bin lirayı aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.

5 trilyon dolarlık yeni vergi paketi Temsilciler Meclisi’nden geçti

Yasalaşmak üzere Trump’a gönderilen paket, bireysel ve kurumsal vergi indirimlerinden göçmenlik uygulamalarına, çevre düzenlemelerinden sağlık sistemine kadar birçok alanda kapsamlı değişiklikler içeriyor. Bireysel vergi indirimi kalıcı hale geliyor …

Yarın iğneden ipliğe her şeye zam gelecek!

3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte ÖTV tutarları otomatik olarak güncellenecek. Akaryakıt, tütün ve alkol ürünlerinde sert fiyat artışları yaşanacak. 65 yaş aylığı, emekli maaşları, kıdem tavan tazminatı, evde bakım desteği ve engelli aylıklarından akaryakıt, alkol ve sigaraya kadar zam gelecek.

Balkan İş Forumu Davos yolunda

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Balkan İş Forumu’na 7 Balkan ülkesinden temsilciler katıldı. 300 iş insanını bir araya getiren forumda Balkan ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekildi.