Karadağ’da Yaşanan Saldırıya Dair Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Karadağ’da meydana gelen saldırı olayı hakkında açıklama yaptı.
Açıklamada, “Geçtiğimiz hafta sonu Karadağ’da, vatandaşlarımızı da etkileyen bazı olumsuz gelişmeler yaşandı. Olayların başlamasıyla hemen Karadağ makamlarıyla iletişime geçildi; vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemler alındı. Gelişmeler titizlikle takip edilmekte olup, Karadağ makamlarıyla sürekli iletişim ve koordinasyon sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Vizesiz Seyahat Askıya Alındı
Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahatin acil bir prosedür kapsamında geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.
Spajic, “Yarın, acil prosedür kapsamında Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz rejimin geçici olarak kaldırılmasına karar vereceğiz. Ekonomik faaliyetleri ve iyi ikili ilişkileri korumak amacıyla, önümüzdeki dönemde Türkiye Cumhuriyeti ile karşılıklı çıkarlar doğrultusunda, iyi iş birliği ve ittifak ruhuyla en iyi modeli bulmak için yoğun görüşmelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.
Olayın Ardında Ne Oldu?
25 Ekim Cumartesi günü Podgorica’nın Zabjelo semtinde 25 yaşındaki bir Karadağ vatandaşının darp edilip bıçaklanması üzerine polis olay yerine baskın düzenledi ve sıkı yönetim ilan edildi.
Karadağ basınında yer alan haberlere göre; mahalle sakinleri şiddet olayına tepki göstermek için bir araya geldi ve Türklere karşı aşağılayıcı sloganlar attı.
