19 Mart sürecinde öğrencileri savunmuştu! O avukat hakkında soruşturma başlatıldı

Avukat Kerim Bütün Hakkındaki Soruşturma: Meslek Örgütlerinden Tepki Geldi

Bir vatandaş, avukat Kerim Bütün’ün sosyal medya paylaşımlarını CİMER’e şikayet etti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bu şikayet üzerine Bütün hakkında bir soruşturma başlattı. Avukat Kerim Bütün, süreci ANKA Haber Ajansı’na şu şekilde değerlendirdi: “Soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalarla herkesi susturmak istiyorlar. Ama artık bu korku duvarı yıkıldı. Polis bugün evime gelerek beni şüpheli ilan etti. Yarın ifade vereceğim, ancak boyun eğmeyeceğim. Çünkü biz avukatız.”

Meslek Örgütlerinden Tepki Geldi

Avukat Kerim Bütün hakkında başlatılan soruşturmaya meslek örgütleri tepki gösterdi. Avukatın Sesi İnisiyatifi adlı örgütün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Meslektaşımız Kerim Bütün, ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptığı açıklamalar nedeniyle adli soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bu süreçte meslektaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Avukat Hakları Grubu tarafından yapılan açıklamada da “Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İfade özgürlüğüne yönelik her türlü ihlale karşı mücadelede Kerim Bütün’ün yanında olacağız” ifadeleri yer aldı.

Related Posts

Hamas İsrail’in Batı Şeria’daki işgalini kınadı: Halkı direnişe çağırdı

Hamas, İsrail’in Batı Şeria’daki 800 dönüm Filistin toprağına el koyma kararını kınadı. Açıklamada, bu adımın ilhak ve yerinden etme politikalarının bir parçası olduğu belirtilerek, Filistinlilere halk direnişini artırma çağrısı yapıldı. Uluslararası topluma da İsrail’e karşı sorumluluk alma çağrısında bulunuldu.

Ferdi Zeyrek avukatından ‘tehdit’ ve ‘ihmal’ açıklaması

Manisa’da bulunan konutunda 6 Haziran’da elektrik akımına kapılarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in ölümünün ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Tuğrul Türkeş’ten, Bahçeli’nin “kurucu önder” ifadesiyle ilgili yeni açıklama: Bir yanlış yapıldığını gözlemledim, uyarımı yaptım

Tuğrul Türkeş’ten, Bahçeli’nin “kurucu önder” ifadesiyle ilgili yeni açıklama: Bir yanlış yapıldığını gözlemledim, uyarımı yaptım

ABD’de gösterilere saldırı gölgesi düştü: Bir kişi protestocuların üzerine aracını sürdü

ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde bir sürücü arabasını düzensiz göçmenleri destekleyen eylemcilerin üzerine sürdü. Bir polis memuru, sürücüyü durdurmaya çalışarak aracın kapı kolunu çekti ancak sürücü kaçtı. Aracını kalabalığın arasına süren sürücünün çarptığı kadının yere düştüğü görüldü.

Ayının uçuruma iteklediği dağcılardan biri yaşamını yitirdi diğeri yaralandı

Yunanistan’ da arkadaşları ile birlikte çıktığı doğa yürüyüşü ve tırmanışta ayı ile karşılaşan grup uçurum kenarında ayıdan kaçamadı. Ayının uçuruma iteklediği iki dağcıdan biri öldü diğeri yaralandı. Profesyonel dağcının ölümü ülkede şoke etkisi yarattı.

İngiltere’den İsrailli bakanlara “canavarlık” yaptırımı: Mal varlıkları dondurulacak

İngiltere, Gazze hakkındaki “canavarca” yorumları nedeniyle iki aşırı sağcı İsrailli bakana resmen yaptırım uygulayacak. İngiltere merkezli The Times’ın haberine göre, İngiltere Salı günü Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda’nın ardından aşırı sağcı …