Skip to content
Menu
Ekonomi ve Finans Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
Ekonomi ve Finans Sitesi
Türkiye onu yıllarca konuştu... Minik Ayşen artık büyüdü

Türkiye onu yıllarca konuştu… Minik Ayşen artık büyüdü

Posted on 24 Ağustos 2021 by

Ayşen henüz 3 yaşındayken, 1995 kışında soğuk algınlığı geçirdiği için Lüleburgaz SSK Hastanesi’ne götürüldü. Sol koluna vurulan iğne yanlış yere yapıldığı için kangren oldu ve kolunu kaybetti. Ayşen’i çocukken adliye koridorlarıyla tanıştıran süreç de böylece başlamış oldu. Ceza davası, tazminat davası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) derken 3 yaşında adliye koridorları, mahkeme salonları, hâkimler, savcılar ve basınla tanışan Ayşen’in ve ailesinin hukuk mücadelesi tam 12 yıl sürdü.

PARA CEZASIYLA KURTULDULAR

Ayşen Başaran’ın kolunun kesilmesinden sorumlu oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan SSK Hastanesi’nde görevli Dr. Hatice Adiloğlu ile hemşire Münevver Danışger beraat etti. İğneyi yapan hemşire Pakize Özkan, ‘meslekte ve sanatta acemilikle yaralanmaya neden olmak’ suçundan önce 22 gün hapis cezasına çarptırıldı, ardından mahkeme bu cezayı 185 bin lira para cezasına çevirdi.

12 yıllık yargılama sürecinde eğitimine de devam eden Ayşen Başaran, yüzde 50 bursla Kıbrıs’ta üniversiteye giderek İngilizce İktisat bölümünde okumaya başladı. 5 yıl Kıbrıs’ta kaldıktan sonra buradaki okulunu bırakarak yeniden sınava giren Ayşen, Trakya Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazandı. 2020’de üniversiteden mezun olan Ayşen bir çağrı merkezinde çalışmaya başladı.

‘ACIMALARINI İSTEMİYORUM’

Ayşen aradan geçen yılları şöyle anlattı: “Yargılama sürecini çok hatırlamıyorum. Çok küçüktüm, ne olduğunun çok da farkında değildim. Daha çok ailem yaşadı o süreci. Psikolojik olarak da ailem daha çok etkilendi. Başta çok gurur yapıyordum. Bilinmek istemiyordum. İnsanların bana acımasını istemiyorum. Normal bir insanmışım gibi davransınlar istiyorum, normal bir insanım. Arkadaşlarımın, yakın çevremin hissettirdiği bu. Artık insanların gözünden anlayabiliyorum. Bazıları hayranlıkla, bazıları acıyarak bakıyor. Bazıları bunu nasıl kendi başına yapabiliyor diye düşünüyor, bazıları onu yapma, bunu yapma dermiş gibi müdahale etmeye çalışıyor.”

‘İĞNE KORKUM YOK’

Yaşadığı olaydan sonra kendisinde iğne ve doktor korkusunun oluşmadığını belirten Ayşen, “Doktora gidiyorum acaba bir şey olur mu, demedim hiç. Aşımı da oldum. Yeni oldum hatta bir hafta oluyor. İkinci dozu oldum. Ama hastaneye gittiğimde iğne yapacakları zaman, koluma ne olduğunu sorduklarında anlattığımda bazıları biraz panik oluyor, biraz korkuyor tabii. O hemşire ve doktoru hiç bilmiyorum, görsem tanımam ama o hastaneye gittiğim zamanlar da oldu. Oraya gitmek beni biraz boğuyor.

HÂLÂ ÇOCUK RUHLU

Çevremde çok insanla büyüdüm. Mahkeme oluyordu, peşimde basın ordusu. Huzurlu bir hayat yaşamak istiyorum. Çok param olsun gibi bir isteğim yok mesela. Yeteri kadar olsun, sakin kendi halimde yaşamak istiyorum. Ayşen aslında şu anda hâlâ çocuk ruhlu. Hâlâ ruhum 5 yaşında, şuan koşmaya başlarım, salıncak görsem sallanırım. Şu an ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Çünkü insan değişiyor” dedi.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Eğitim (13)
  • Ekonomi (1.513)
  • Haber (4.847)
  • Sağlık (156)
  • Teknoloji (165)
  • Yaşam (51)

Son Yazılar

  • Kılıçdaroğlu’ndan yeni ‘SADAT’ açıklaması: ‘Devlet içinde rahatsız üniteler var’
  • Fransa’ya 30 yıl sonra kadın başbakan
  • Cyberpunk 2077’e Unreal Engine 5 dokunuşu: Nasıl görünüyor?
  • AFAD’dan Ankara için son dakika kuvvetli yağış uyarıısı
  • 2 ilçede bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye müracaat 1200’ü geçti
  • Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener’den Covid sonrası devam eden şikayet uyarısı
  • Kuzey Kore’de Koronavirüs’ten ölü sayısı 50 oldu! Kim Jong-un orduya talimat verdi
  • Konseri yarıda kaldı
  • 800 bin TL’lik kombin
  • Bakan Kurum’dan Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz
  • Babacan: Bizim adayımız cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer kazanacak
  • İletişim Başkanı Altun: Hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz
  • İstanbul’a turist akını bekleniyor
  • Petrol fiyatlarının yüzde 6 düştüğü gün benzine yapılan zam TGRT Ana Haber sunucusunu isyan ettirdi
  • Dolar/TL 15,30 seviyelerinde işlem görüyor
  • Valorant 4.09 yama notları paylaşıldı! İşte yapılan tüm değişiklikler
  • Pussy Riot grubunun lideri Maria Alyokina Moskova’dan Kurye kılığında kaçtı
  • Rusya’dan korkunç hata… Askerler ‘dost ateşi’nde yanarak can verdi
  • Küba’da acı bilanço… Can kaybı 43’e yükseldi
  • 10 Mayıs 2022 Salı reyting sonuçları
Maltepe Escort Bayan
Kurtköy Escort
Bostancı Escort
Anadolu Yakası Escort
Ataşehir Escort
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
beylikdüzü escort
Escort Maltepe
mecidiyeköy escort
beşiktaş escort
bursa escort bayan
kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
muratpaşa escort demre escort korkuteli escort kumluca escort buca escort bornova escort karşıyaka escort çiğli escort keçioren escort ankara yenimahalle escort balikesir escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
arnavutköy escort
1 ** /*/
©2022 Ekonomi ve Finans Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes