Skip to content
Menu
Ekonomi ve Finans Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
Ekonomi ve Finans Sitesi
SON DAKİKA: Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı! Erdoğan Ahlat'taki törende konuştu

SON DAKİKA: Malazgirt Zaferi’nin 950. yılı! Erdoğan Ahlat’taki törende konuştu

Posted on 25 Ağustos 2021 by

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan, büyük zaferin 950. yılında bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve  o şekilde kalması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Ahlat’ın kendine özgü bir hikayesi vardır. Bu şehir tarih boyunca Doğu ve Batı medeniyetleri arasında köprü vazifesi görmüştür. Anadolu’nun Orhun Abideleri denebilecek Ahlat Mezar Taşları milletimize ait tapu senetleri hükmündedir.

Ahlat günümüzde de tarihe şahitlik etmeyi sürdürüyor. Tarihi İslam mezarlıklarının en büyüğü unvanını taşıyan Selçuklu Mezarlığı bizim burada varlığımızın hafıza taşlarıdır. Bu büyük mirası ecdadımıza çok görüp başka toplumlara yamama girişimlerine şahit olmuyor değiliz. Biz buranın neresi olduğunu, ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Malazgirt Savaşı’nın kazanılmasında da bu şehrin çok büyük önemi vardır. Horasan Bölgesi’nden Ahlat’a gelen ve buradan bütün Anadolu’ya dağılanlar burada hoşgörüyü tesis ettiler.

Birçok bilim adamını, mimar ve sanatkarı bu şehir yetiştirdi. Yıllarca ihmal edilen bu hazineyi yeniden ayağa kaldırmanın boynumuzun borcu olduğu maksadıyla kapsamlı çalışmalar başlattık. Hem ecdadı yad ediyor, hem bu toprakları ilelebet toprağımız olarak korumayı dünyaya haykırıyoruz. İnsanların hayatların çok uzun gibi gözüken 30,50 yıllık dönemler devletlerin tarihlerinde oldukça kısa sürelerdir. Bu kısa süreleri hakkıyla değerlendirdiğimizde, milletimizin önünde bir ışık yaktığımızı unutmamalıyız.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AHLAT’TAKİ SELÇUKLU MEZARLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı

Gençlerimizin gözündeki azim ve kararlılık, birliğimize, beraberliğime, kardeşliğimize yönelik saldırıların hiçbirinin başarıya ulaşamayacağının göstergesidir.

5. yılına ulaşan bu programların salgın dönemi haricinde her yıl daha geniş katılımla zenginleştiğini görmekten memnuniyet görüyorum. İşte bu gördüğünüz mekan bunun en güzel ifadesidir. Ahlat Gençlik Kampı’nın açılışını yapmıştık, bugün de Ahlat Millet Bahçesi’nin açılışını yapıyoruz. Bu eserlerin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Millet kıraathanesi, oba çadırları, at ve okçuluk sporları üniteleri ve diğer hizmet birimleriyle millet bahçemiz Ahlat’ın şanına layık bir eser oldu. Maziden atiye kurduğumuz köprünün sembollerinden biri olduğunu düşündüğüm bu eserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gören göz, işiten kulak, en önemlisi ülke ve millet sevdasıyla dolu bir yürek lazımdır. Milletimizle aynı istikamete baktığımız, aynı mücadeleleri verdiğimiz için ülkemizi hep ileri taşıdık. Küresel siyasi ve ekonomik düzenin yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin bu gücünün önemini çok daha iyi görüyoruz. 

Gençlerimizle birlikte kendimiz ve tüm dostlarımız için inşa ettiğimiz refahın, adaletin, vicdanın sembolü olan geleceğe inşallah az kaldı. Kimi zaman sağcı solcu diyerek kimi zaman Alevi-Sünni diyerek kimi zaman Türk-Kürt diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençlerimiz bu defa oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir. 

İlhamını kendi medeniyetimizden alan iyi, güzel, doğru, hakka ve adalete uygun ne varsa hepsini milletimizin emrine sunmak için daha çok çalışacağız. Biz 84 milyon vatandaşımızın her birine layık olduğu hizmetleri sunmak için tüm imkanları harekete geçiriyoruz. Doğu Karadeniz’de yapılanları gördünüz. Öbür tarafta Bartın, Kastamonu, Sinop’ta yapılanları gördünüz. Bütün felaketlerde attığımız adımları gördünüz. Mücadele bayrağını hep daha yukarıya taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyoruz. Bu vesileyle 2 yıl önce elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. Haluk Dursun hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, Kalın sağlıcakla.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Eğitim (13)
  • Ekonomi (1.513)
  • Haber (4.847)
  • Sağlık (156)
  • Teknoloji (165)
  • Yaşam (51)

Son Yazılar

  • Kılıçdaroğlu’ndan yeni ‘SADAT’ açıklaması: ‘Devlet içinde rahatsız üniteler var’
  • Fransa’ya 30 yıl sonra kadın başbakan
  • Cyberpunk 2077’e Unreal Engine 5 dokunuşu: Nasıl görünüyor?
  • AFAD’dan Ankara için son dakika kuvvetli yağış uyarıısı
  • 2 ilçede bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye müracaat 1200’ü geçti
  • Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener’den Covid sonrası devam eden şikayet uyarısı
  • Kuzey Kore’de Koronavirüs’ten ölü sayısı 50 oldu! Kim Jong-un orduya talimat verdi
  • Konseri yarıda kaldı
  • 800 bin TL’lik kombin
  • Bakan Kurum’dan Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz
  • Babacan: Bizim adayımız cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer kazanacak
  • İletişim Başkanı Altun: Hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz
  • İstanbul’a turist akını bekleniyor
  • Petrol fiyatlarının yüzde 6 düştüğü gün benzine yapılan zam TGRT Ana Haber sunucusunu isyan ettirdi
  • Dolar/TL 15,30 seviyelerinde işlem görüyor
  • Valorant 4.09 yama notları paylaşıldı! İşte yapılan tüm değişiklikler
  • Pussy Riot grubunun lideri Maria Alyokina Moskova’dan Kurye kılığında kaçtı
  • Rusya’dan korkunç hata… Askerler ‘dost ateşi’nde yanarak can verdi
  • Küba’da acı bilanço… Can kaybı 43’e yükseldi
  • 10 Mayıs 2022 Salı reyting sonuçları
Maltepe Escort Bayan
Kurtköy Escort
Bostancı Escort
Anadolu Yakası Escort
Ataşehir Escort
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
beylikdüzü escort
Escort Maltepe
mecidiyeköy escort
beşiktaş escort
bursa escort bayan
kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
muratpaşa escort demre escort korkuteli escort kumluca escort buca escort bornova escort karşıyaka escort çiğli escort keçioren escort ankara yenimahalle escort balikesir escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
arnavutköy escort
1 ** /*/
©2022 Ekonomi ve Finans Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes