Gözcü Baba’yı rahat bırakın

Gözcü Baba Türbesi’ne Yıkım Tepkisi: Alevi-Bektaşi İnanç Merkezi Korunmalıdır

İstanbul’un önemli Alevi-Bektaşi inanç merkezlerinden biri olan Gözcü Baba Türbesi’nin yıkılmak istenmesi tepkilere neden oluyor. İnanç merkezi statüsünden çıkarılarak ‘türbeler içeren tarla’ olarak adlandırılan arazi, birçok kabri içinde barındırmaktadır. Bektaşi topluluğunu temsilen konuşan Dedebaba Ali Haydar Ercan, arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ve alandaki çalışmaların durdurulmasına dikkat çekti. Endişeli ve üzgün olduklarını belirten Ercan, şunları dile getirdi:

“Bu durumdan endişeli ve derin üzüntü içindeyiz. Gözcü Baba Türbesi, Şahkulu Sultan Dergahı kompleksinin bir parçası olup, önemli bir tarihi ve kültürel değere sahiptir. Bahsi geçen arazinin Diyanet’e devri ve burada yapılan yeni projeler, Alevi-Bektaşi topluluğu ve tüm ilgili kurumlar tarafından büyük rahatsızlık yaratmaktadır.”

Ali Haydar Ercan

Erenlerin mezarları bulunmaktadır

Ali Haydar Ercan, “Alevi-Bektaşi inancına sahip kişilerin değerlerine saygısızlık edilerek, söz konusu alanda yürütülen projenin bizim tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diyerek, çalışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dedebaba Ercan, Gözcü Baba, Sancaktar Baba, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba ve diğer erenlerin mezarlarının bulunduğu İnanç Merkezinin yapılaşmaya açılmasına karşı olduklarını belirtti.

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan personeline uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırının ardından, Orta Doğu’daki personeline ‘dikkatli olmaları’ uyarısında bulundu. Bakanlık, Lübnan, Irak ile Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki temsilcilik çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik uyarılarını …

Hükmen galibiyeti kabul etmeyip güreşti, mağlup olunca “en centilmen” seçildi

Sivas’ta düzenlenen Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda rakibinin salona geç kalması nedeniyle hükmen galip ilan edilen güreşçi, rakibinin gelmesiyle teknik komitenin “Güreşir misin?” teklifini kabul etti ve 5-0 mağlup olarak turnuvadan elendi. Sporcuya, örnek davranışından dolayı “en centilmen güreşçi” madalyası verildi.

90 milyon dolarlık mirasın sahibini öldüren ‘Daltonlar’ yurt dışına kaçarken yakalandı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde, özel bir hastanenin otoparkında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Osman Beşe (41), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganlara karşılık veren Beşe’nin refakatçisi Hasan Ö. gözaltına alınarak tutuklanırken, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaçan saldırgan ve yanındaki şüpheli, Edirne’de yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

‘Tamamen yok edildi’ demişti… İran’dan ABD Başkanı Trump’ı çıldırtacak açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, sabaha karşı B-2 savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıların ardından yaptığı açıklamada İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerinin tamamen yok edildiğini öne sürdü. Ancak İranlı yetkililerin ifadeleri, tam tersi bir duruma işaret ediyor. Yetkililer özellikle yerin metrelerce altında bulunan Fordo tesisine yönelik etkisinin oldukça çok sınırlı olduğunun altını çizdi.

Kilis’te uyuşturucu operasyonu

Kilis’te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Tutuklu Resul Emrah Şahan’dan ‘Murat Çalık’ ve ‘Mehmet Pehlivan’ tepkisi: ‘Yetmedi mi?’

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, avukatları aracılığıyla cezaevi koşulları ve tutuklamalara tepki gösterdi.